0317 - 225 346 info@lilysliving.nl

Verven zonder schuren of gronden met Chalk Paint™ van Annie Sloan

In september 2017 zijn we begonnen met de verkoop van de Chalk Paint™ van Annie Sloan. Sindsdien hebben we al tientallen mensen aangenaam verrast wanneer we vertellen dat je voor het gebruik van de verf niet hoeft te schuren of te gronden. Sterker nog; ontvetten kan, maar door het meubel af te nemen met een vochtige doek kom je al een heel eind.

Chalk Paint™ gebruiken op ieder oppervlak

Je kunt Chalk Paint™ gebruiken op vrijwel iedere ondergrond. Hout, metaal en zelfs stoffen kun je in iedere gewenste kleur verven. Bovendien is de verf geschikt voor binnen én buiten. Chalk Paint™ is van zichzelf vrij dik en heeft daardoor een goede dekking. Op gladde oppervlakken kan het soms toch lastig zijn om de oorspronkelijke kleur in één keer over te schilderen. Bijvoorbeeld bij een IKEA meubel met een bovenlaag van fineer. In dat geval kun je ervoor kiezen om het oppervlak eerst wat op te ruwen met een schuurpapiertje. Hierbij gaat het dus niet om het schuren op zich, maar zorg je ervoor dat de verf beter hecht. Geoliede oppervlakken (zoals teakhout) adviseren we wel van tevoren te schuren, omdat de verf hier minder goed op hecht.

De verf verdunnen

Het kan voorkomen dat je een meubel toch twee keer moet verven. Bijvoorbeeld omdat de kleur die je hebt gekozen veel lichter is dan de huidige kleur of omdat het oppervlak te glad is om in één keer te dekken. In dat geval kun je een dunne eerste laag aanbrengen door de verf iets te verdunnen. Voeg hiervoor simpelweg een beetje water toe. Doe dit in het blik, zodat alle verf dezelfde dikte heeft en je geen kleurverschil krijgt. Voeg wat water toe en roer goed door. Ben je tevreden met de dikte? Dan kun je aan de slag! Zo niet, voeg dan nog wat water toe en roer opnieuw goed door. Je kunt beter meerdere keren een klein beetje water toevoegen dan in één keer veel en er dan achter komen dat je verf te dun is geworden.

Even laten drogen

Laat de eerste laag goed drogen voordat je aan de tweede laag begint. Meestal kun je na een half uurtje alweer aan de slag, maar kijk altijd zelf even of de eerste laag goed is gedroogd. Als je geen donkere vlekken meer ziet, kun je je kwast er weer bij pakken. Zeker als je een eerste verdunde laag hebt aangebracht, kun je ook voor de tweede laag verdunde verf gebruiken. Het oppervlak heeft namelijk al een goede basis en bovendien hechten twee lagen Chalk Paint™ goed op elkaar.

Meer weten over de Chalk Paint™ van Annie Sloan?

Voor je het weet, heb je jouw meubel volledig getransformeerd. En dat in zo’n korte tijd! Het is wel belangrijk om de Chalk Paint™ na het verven af te werken met Soft Wax. Waarom en hoe dat werkt, lees je in deze blog.

Lily's

Bergstraat 28

6701 AD  Wageningen

0317 - 225 346

KvK: 68569963

BTW: NL857501471B01

Openingstijden

Maandag:      gesloten

Dinsdag:        gesloten

Woensdag:    9.30 - 17.30 uur

Donderdag:  9.30 - 17.30 uur

Vrijdag:          9.30 - 17.30 uur

Zaterdag:      9.30 - 17.00 uur

 

Nieuwsbrief

Ontvang handige Annie Sloan tips en wooninspiratie, gewoon via e-mail.