0317 - 225 346 info@lilysliving.nl

De verfkwasten van Annie Sloan

“Moet ik een speciale kwast gebruiken?” is een vraag die we regelmatig van klanten krijgen wanneer ze verf en wax bij ons kopen. Nu is ‘speciaal’ een groot woord, maar Annie heeft wel kwasten ontworpen die speciaal op haar verf zijn aangepast. In deze blog leggen we je uit welke verfkwasten er zijn, wat de verschillen zijn en welke kwast je nodig hebt voor welke afwerking.

Ovale verfkwasten

De ovale kwasten zijn er in drie verschillende maten:

Voor het schilderen van meubels gebruiken we zelf vrijwel altijd de kleinste kwast. Met deze ovale kwast kun je lekker losjes schilderen en bovendien past hij gemakkelijk in hoekjes. Daarnaast neemt de kwast veel verf op doordat hij helemaal gevuld is met haren, en kun je ‘m – als je nog geen wax kwast hebt – ook gebruiken om te waxen. Voor grotere oppervlakken, bijvoorbeeld de panelen van een (kast)deur of een tafelblad gebruiken we de medium of grote kwast. Hier kun je lekker meters mee maken. De ovale kwasten zijn geschikt om structuur in je verf aan te brengen, maar kunnen ook gebruikt worden voor een strakkere afwerking. Na het verven kun je je ovale kwast uitspoelen met water. Als je de kwast hebt gebruikt om te waxen, is het nodig de kwast uit te spoelen met water en zeep.

Platte verfkwasten

De platte kwasten van Annie Sloan zijn verkrijgbaar in een kleine en een grote variant. De grootste verschillen tussen de platte kwasten en de ovale kwasten zitten in de haren en de afwerking. De platte kwasten hebben synthetische haren, terwijl de ovale kwasten zijn gemaakt van varkenshaar. Als je een gladde afwerking wilt creëren, is de platte kwast erg geschikt. De synthetische haren zorgen er namelijk voor dat de verf er gemakkelijk doorheen vloeit. Als je klaar bent met verven, kun je de platte kwast uitspoelen met water.

Wil je meer weten over de verf van Annie Sloan?

 

 

 

 

Lily's

Bergstraat 28

6701 AD  Wageningen

0317 - 225 346

KvK: 68569963

BTW: NL857501471B01

Openingstijden

Maandag:      gesloten

Dinsdag:        gesloten

Woensdag:    9.30 - 17.30 uur

Donderdag:  9.30 - 17.30 uur

Vrijdag:          9.30 - 17.30 uur

Zaterdag:      9.30 - 17.00 uur

 

Nieuwsbrief

Ontvang handige Annie Sloan tips en wooninspiratie, gewoon via e-mail.