0317 - 225 346 info@lilysliving.nl

Twee of meer kleuren Chalk Paint™ combineren

De Chalk Paint™ van Annie Sloan is verkrijgbaar in 37 kleuren: van dieprood tot mintgroen en van helderblauw tot stralend geel. Wanneer het bij Lily’s weer tijd is om een meubel te schilderen, neemt het kiezen van de kleur soms de meeste tijd in beslag. Want welke mooie kleur gebruiken we deze keer toch weer?

Gelukkig hoef je niet altijd maar één kleur te kiezen. In een meubel kun je namelijk ook twee of meer kleuren combineren. En dan bedoelen we niet mengen, maar naast elkaar gebruiken. Wij zochten een aantal voorbeelden voor je op de Pinterest pagina van Annie Sloan. Daar vind je trouwens nog veel meer inspiratie voor het schilderen met Chalk Paint™.

Twee van onze favorieten zijn toch wel deze twee meubelstukken:

Chalk Paint kleuren combineren
(Buitenkant: 1 laag French Linen, 1 laag mix van Paris Grey en Old White. Binnenkant: Greek Blue)

Chalk Paint kleuren combineren
(Buitenkant: Florence. Binnenkant: Barcelona Orange)

En wat dacht je van de volgende kleurencombinaties?

Twee of meer kleuren combineren

Wil je zelf nieuwe kleurencombinaties ontdekken? Kijk dan eens naar het kleurenwiel hieronder. Iedere kleur heeft een complementaire kleur: een kleur die er in het kleurenpalet precies tegenover ligt. Bij Burgundy is dat bijvoorbeeld Antibes Green. Antibes Green ligt precies tegenover Burgundy in het wiel. De kleuren die goed bij Burgundy passen liggen aan weerszijden van Antibes Green, namelijk Provence en Arles. Door het kleurenwiel op deze manier te gebruiken, vind je altijd kleuren die in theorie goed bij elkaar passen. Dit kleurenwiel, meer kleurencombinaties en informatie over het mengen van kleuren vind je in het boek Kleurrecepten met Chalk Paint voor meubels & meer van Annie Sloan. Kom het boek gerust eens bekijken bij ons in de winkel of bestel in de webshop.

Kleurenwiel Annie Sloan

Lily's

Bergstraat 28

6701 AD  Wageningen

0317 - 225 346

KvK: 68569963

BTW: NL857501471B01

Openingstijden

Maandag:      gesloten

Dinsdag:        gesloten

Woensdag:    9.30 - 17.30 uur

Donderdag:  9.30 - 17.30 uur

Vrijdag:          9.30 - 17.30 uur

Zaterdag:      9.30 - 17.00 uur

 

Nieuwsbrief

Ontvang handige Annie Sloan tips en wooninspiratie, gewoon via e-mail.