0317 - 225 346 info@lilysliving.nl

Techniek: ‘wash’ effect creëren met Chalk Paint™

Waarschijnlijk ken je het ‘wash’ effect wel: een techniek waarmee je een meubel of vloer een gebleekte uitstraling geeft. Meestal met een witte wash: white wash. Met Chalk Paint™ kun je hetzelfde effect bereiken, maar dan in iedere kleur die je wilt.

Dit heb je nodig:

  • Chalk Paint™ in de gewenste kleur
  • Je Annie Sloan kwast
  • Een pluisvrije doek (liefst wit), bijvoorbeeld een oud katoenen laken

Stukje voor stukje

Bij deze techniek is het belangrijk dat je het meubel stukje voor stukje afwerkt. De verf die je op het meubel aanbrengt, ga je er namelijk direct weer afvegen. Wanneer je een te groot deel van het meubel in één keer schildert, is het eerste stuk alweer opgedroogd voordat je de verf weg hebt kunnen vegen. En dat was nu net niet de bedoeling…

Vegen maar!

Zodra je de verf hebt opgebracht, pak je je doek erbij en veeg je de verf weg. Hoeveel verf je wegveegt, is helemaal aan jou. Hoe vaker je over hetzelfde stuk veegt en hoe meer kracht je zet, hoe meer verf je weg zult vegen.

Hoe gaat het meubel eruitzien?

Bij deze techniek is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over het resultaat dat je wilt bereiken. Als je één laagje verf aanbrengt op een houtkleurig meubel en je veegt dit weg, dan komt de houtkleur weer tevoorschijn. Wil je dit niet, maar wil je werken met twee contrasterende kleuren? Dan breng je eerst een basiskleur aan. Wanneer deze is gedroogd, kun je aan de slag met de kleur die je uiteindelijk zult wegvegen. Vervolgens zal de basiskleur weer tevoorschijn komen. Bij Lily’s kunnen we je het effect van deze techniek laten zien. Vraag er zeker naar als je in de buurt bent!

Wil je lezen over de andere mogelijke technieken met Chalk Paint™? Lees bijvoorbeeld meer over doorschuren of het combineren van meerdere kleuren Chalk Paint™.

Lily's

Bergstraat 28

6701 AD  Wageningen

0317 - 225 346

KvK: 68569963

BTW: NL857501471B01

Openingstijden

Maandag:      gesloten

Dinsdag:        gesloten

Woensdag:    9.30 - 17.30 uur

Donderdag:  9.30 - 17.30 uur

Vrijdag:          9.30 - 17.30 uur

Zaterdag:      9.30 - 17.00 uur

 

Nieuwsbrief

Ontvang handige Annie Sloan tips en wooninspiratie, gewoon via e-mail.