0317 - 225 346 info@lilysliving.nl

Stoffen verven met Chalk Paint™ van Annie Sloan

In een van onze allereerste blogs schreven we al dat je met de Chalk Paint™ van Annie Sloan ook stoffen kunt verven. Gordijnen, kussenhoezen, bekleding, maar ook lampenkappen kun je met Chalk Paint™ nieuw leven inblazen. Met iedere kleur die je maar wilt!

Bij Lily’s hebben we kortgeleden twee lampenkappen geschilderd: één in Graphite en de ander in de kleur Chateau Grey. De lampenkappen zijn weer als nieuw en passen bovendien veel beter bij hun voet. De werkwijze is heel simpel, maar het is wel belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft.

Verf verdunnen met water

Zo is het bij het verven van stoffen van groot belang dat je de Chalk Paint™ voldoende verdunt. Doe je dit niet, dan kan de verf niet in de stof trekken, maar blijft het er als een laag op liggen. Dit vergroot het risico op scheuren en breken. Verdun je verf daarom totdat het een melkachtige vloeistof is. Vervolgens dep je de verf met een kwast op de stof. Afhankelijk van de kleur van de stof en de kleur verf moet je een tweede laagje aanbrengen.

Stoffen verven in een emmer

De stof van een lampenkap kun je meestal niet losmaken, maar bij een gordijn of een kussenhoes is dit vaak wel het geval. Deze stoffen kun je ook in een verfbadje stoppen, waardoor je geen kwast hoeft te gebruiken. Ga je deze methode gebruiken? Vul een ruime emmer met water en voeg er een beetje verf aan toe, zodat je die melkachtige vloeistof krijgt die we hierboven al noemden. Dompel de stof vervolgens onder water en haal weer boven. Het is niet nodig om de stof in de verf te laten weken. Wring de stof uit en hang het te drogen. Houd er rekening mee dat het water dat op de grond druipt, gekleurd is.

Kleuren fixeren

Stoffen die je hebt geverfd met Chalk Paint™ van Annie Sloan kun je in de droger of met een fohn ‘fixeren’. De warmte zorgt ervoor dat de kleur beter behouden wordt. Je kunt geverfde stoffen in de wasmachine wassen, maar houdt er wel rekening mee dat (zeker tijdens de eerste wasbeurt) de stoffen af kunnen geven. Na de eerste wasbeurt gaat ongeveer 10% van de kleur verloren, waardoor de stof iets lichter wordt. Sowieso is de verfkleur bij het verven van stoffen lichter dan wanneer je een meubel schildert, aangezien je de verf behoorlijk moet verdunnen.

Heb je vragen of wil je je verf online bestellen?

Wil je meer weten over het verven van stoffen met Chalk Paint™ van Annie Sloan? Neem dan gerust contact met ons op via e-mail of telefoon. Je bent natuurlijk ook altijd welkom om bij ons langs te komen in de winkel, zodat je ons uitgebreid vragen kunt stellen over het gebruik van de verf. Weet je al precies welke producten je nodig hebt? Dan bestel je je verf gemakkelijk online in onze webshop. Als je op dinsdag t/m vrijdag voor 13.00 uur bestelt, wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

Lily's

Bergstraat 28

6701 AD  Wageningen

0317 - 225 346

KvK: 68569963

BTW: NL857501471B01

Openingstijden

Maandag:      gesloten

Dinsdag:        gesloten

Woensdag:    9.30 - 17.30 uur

Donderdag:  9.30 - 17.30 uur

Vrijdag:          9.30 - 17.30 uur

Zaterdag:      9.30 - 17.00 uur

 

Nieuwsbrief

Ontvang handige Annie Sloan tips en wooninspiratie, gewoon via e-mail.