0317 - 225 346 info@lilysliving.nl

Stappenplan voor het schilderen van een meubel

Zo, je hebt alle spullen die je nodig hebt om te schilderen verzameld. Tijd om te beginnen! Maar wat is nu de beste manier om een meubel te schilderen? Waar begin je zodat je het hele meubel in één keer kunt schilderen en je niet halverwege vastloopt, omdat je het meubel moet vastpakken en omdraaien waar al natte verf op zit? We vertellen het je stap voor stap in deze blog.

Zet je meubel op zijn kop

Bij meubels waarvan je ook de onderkant schildert, bijvoorbeeld een stoel (de onderkant van het zitvlak), is het handig om met de onderkant te beginnen. Zet het meubel op zijn kop en begin met het schilderen van de poten. Zo eindig je altijd met de bovenkant en staat het meubel weer op zijn poten. Daarnaast loopt eventuele overtollige verf altijd naar beneden. Wanneer het meubel op zijn kop staat, betekent dat dat de verf over een deel waar je nog moet verven loopt en niet waar je al geverfd hebt.

Op tijd omdraaien

Zorg er wel voor dat je het meubel op tijd omdraait. Als je te ver door schildert, moet je het meubel vastpakken om te draaien op plekken waar je al verf hebt aangebracht. Houd daarom bijvoorbeeld de helft van de poten als ‘keerpunt’ aan. Op dat moment heb je nog genoeg ruimte om je meubel vast te pakken en om te draaien. Een kastje waarvan je alleen de zijkanten, voorkant en bovenkant schildert, kun je prima rechtop laten staan.

Wil je meer weten over de Chalk Paint™ van Annie Sloan? Lees dan onze andere blogs.

Lily's

Bergstraat 28

6701 AD  Wageningen

0317 - 225 346

KvK: 68569963

BTW: NL857501471B01

Openingstijden

Maandag:      gesloten

Dinsdag:        gesloten

Woensdag:    9.30 - 17.30 uur

Donderdag:  9.30 - 17.30 uur

Vrijdag:          9.30 - 17.30 uur

Zaterdag:      9.30 - 17.00 uur

 

Nieuwsbrief

Ontvang handige Annie Sloan tips en wooninspiratie, gewoon via e-mail.