0317 - 225 346 info@lilysliving.nl

Soft Wax Dark of Black voor veelzijdige looks

In een van onze vorige blogs legden we al uit dat Chalk Paint™ en Soft Wax een gouden combinatie zijn. De wax is verkrijgbaar in vier varianten:

Soft Wax Clear is altijd je basis

Of je nu kiest voor Soft Wax Dark of Soft Wax Black; Soft Wax Clear is altijd je basis. Deze wax beschermt je verflaag namelijk niet alleen tegen beschadigingen, maar ook tegen de waxkleuren die je er daarna nog op aanbrengt. Door eerst Soft Wax Clear aan te brengen, kun je altijd weer terug naar je originele kleur.

Soft Wax White

Als je alleen Soft Wax White gaat gebruiken, hoef je niet eerst Soft Wax Clear aan te brengen. Soft Wax White is namelijk zo licht van kleur dat deze je verfkleur niet aantast. Soft Wax White is wat plakkeriger dan Soft Wax Clear en moet je daardoor nog beter uitpoetsen. De manier van aanbrengen is hetzelfde als bij Soft Wax Clear.

Soft Wax Dark en Soft Wax Black

Wanneer je bruine of zwarte wax gaat gebruiken, heeft je verflaag echter wel een beschermlaag nodig. Deze soorten wax zijn namelijk donker en zullen de kleur van je verf veranderen als je deze niet beschermt met Soft Wax Clear.

Aan de slag met donkere of zwarte wax

Antibes-Green-Black-WaxJe kunt Soft Wax Dark of Soft Wax Black onder andere gebruiken om je meubel een oude of verweerde look te geven. Wij hebben het tafeltje hiernaast geverfd in Antibes Green en vervolgens behandeld met Soft Wax Clear en Soft Wax Black. Wanneer je met een bruine of donkere wax aan de slag gaat, is het belangrijk om snel te werken, zodat de wax niet te ver opdroogt.

Dit heb je nodig als je met bruine of zwarte wax aan de slag gaat:

  • een waxkwast voor de Soft Wax Clear
  • een waxkwast (of pluisvrije doek) voor je donkere of zwarte wax
  • een pluisvrije doek voor je Soft Wax Clear

Drie lagen wax

Nadat je het meubel in de gewenste kleur hebt geschilderd, is het tijd voor de eerste laag: de Soft Wax Clear. Deze laag beschermt je verf tegen de wax die er later overheen komt en breng je aan met je waxkwast. Als je deze niet hebt, kun je ook een pluisvrije doek gebruiken. Vervolgens pak je je bruine of zwarte wax erbij. Gebruik hiervoor een (andere) pluisvrije doek en breng het aan op de net aangebrachte Soft Wax Clear. Hoeveel je aanbrengt en op welke plaats doe je eigenlijk helemaal op gevoel en smaak. Ons tafeltje had geen reliëf of groefjes, maar als jouw meubel dat wel heeft, kun je de wax bijvoorbeeld op die plaatsen aanbrengen.

Vervolgens pak je je tweede (nog schone) pluisvrije doek, waar je wat Soft Wax Clear op aanbrengt. Hiermee ga je over de stukken waar je bruine of zwarte wax hebt aangebracht. De Soft Wax Clear werkt als een soort gum, waarmee je de donkere plekken lichter kunt maken. Hoe vaker je over dezelfde plek gaat en hoe meer kracht je uitoefent, hoe lichter het wordt. Als je Soft Wax Clear blijft aanbrengen, zal je zien dat je bruine of zwarte wax verdwijnt. Vind je het te licht? Dan breng je gewoon weer wat donkere wax aan. Zolang de wax niet opdroogt, kun je het uit blijven poetsen. Hoe droger het wordt, hoe moeilijk het is om het oppervlak uit te poetsen.

Is je meubel helemaal naar wens? Dan ben je klaar en kun je het laten drogen. Omdat je op het meubel aanzienlijk meer wax hebt aangebracht dan wanneer je alleen Soft Wax Clear zou gebruiken, heeft het meer tijd nodig om volledig uit te harden.

Inspiratie voor meubels met Soft Wax Dark of Soft Wax Black

Wil je meer voorbeelden zien van meubels die zijn afgewerkt met een bruine of zwarte wax? Kijk dan op Annies Pinterest of blader eens door de boeken die bij ons in de winkel liggen. Inspiratie in overvloed!

Lily's

Bergstraat 28

6701 AD  Wageningen

0317 - 225 346

KvK: 68569963

BTW: NL857501471B01

Openingstijden

Maandag:      gesloten

Dinsdag:        gesloten

Woensdag:    9.30 - 17.30 uur

Donderdag:  9.30 - 17.30 uur

Vrijdag:          9.30 - 17.30 uur

Zaterdag:      9.30 - 17.00 uur

 

Nieuwsbrief

Ontvang handige Annie Sloan tips en wooninspiratie, gewoon via e-mail.