0317 - 225 346 info@lilysliving.nl

Kleuren Chalk Paint™ mengen

We hebben het eerder al gehad over het combineren van verschillende kleuren Chalk Paint™ van Annie Sloan. Hierbij gebruikten we twee of meer kleuren Chalk Paint™ naast elkaar en maakten we mooie kleurencombinaties. Maar naast de 37 kleuren in het kleurenpalet van Annie Sloan kun je ook nog eens iedere kleur maken die je zelf wilt. Je kunt alle kleuren Chalk Paint™ namelijk met elkaar mengen. We maken het er niet echt makkelijker op om een kleur te kiezen zeker?

Een kleur donkerder of lichter maken

Laten we beginnen met de makkelijkste manier van mengen: een kleur donkerder of lichter maken. Annie maakt een kleur vrijwel altijd lichter met Old White. Waarom niet Pure of Original? Old White zit net mooi tussen het kraak- en roomwitte in en is daardoor de meest geschikte wittint om mee te mengen. Old White mag in jouw verfvoorraad dus eigenlijk niet ontbreken. Een kleur donkerder maken is iets ingewikkelder dan er simpelweg een beetje Graphite aan toevoegen. In vrijwel iedere kleur Chalk Paint™ zit namelijk een beetje wit, dus als je daar Graphite aan toevoegt, krijgt de kleur een grijze ondertoon. En dat wil je waarschijnlijk niet. Een kleur maak je dan ook donkerder door hem te mengen met zijn complementaire kleur. Dat wil zeggen; de kleur die er precies tegenover ligt in het kleurenwiel. English Yellow is bijvoorbeeld de complementaire kleur van Emile. Om English Yellow donkerder te maken, gebruik je dus een beetje Emile. Wil je English Yellow lichter maken? Dan heb je Old White nodig.

Kleurenwiel Annie Sloan

Zelf een kleur maken

Door Old White of een complementaire kleur aan Chalk Paint™ toe te voegen, verander je de toonwaarde van de kleur. Er ontstaat geen totaal andere kleur. Dit gebeurt wel wanneer je besluit twee willekeurige kleuren met elkaar te mengen. Wij vinden het ontzettend leuk om hiermee te experimenteren en ons te laten verrassen door het resultaat. Onze mooiste mengsels tot nu toe:

Achter in de winkel zijn we regelmatig aan het experimenteren om nieuwe kleuren te ontdekken, maar ook met klanten gaan we soms aan de slag om tot de kleur te komen die ze voor ogen hebben. Vraag er gerust naar als je op zoek bent naar een kleur die niet standaard in het palet zit!

Ook leuk om te lezen

Wil je meer weten over de verf of andere producten van Annie Sloan? Op onze blog vind je meer informatie, bijvoorbeeld:

Lily's

Bergstraat 28

6701 AD  Wageningen

0317 - 225 346

KvK: 68569963

BTW: NL857501471B01

Openingstijden

Maandag:      gesloten

Dinsdag:        gesloten

Woensdag:    9.30 - 17.30 uur

Donderdag:  9.30 - 17.30 uur

Vrijdag:          9.30 - 17.30 uur

Zaterdag:      9.30 - 17.00 uur

 

Nieuwsbrief

Ontvang handige Annie Sloan tips en wooninspiratie, gewoon via e-mail.