0317 - 225 346 info@lilysliving.nl

Gladde oppervlakken schilderen met Chalk Paint™

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet, hoef je niet te schuren of te gronden als je aan de slag gaat met de verf van Annie Sloan. Het enige dat je hoeft te doen, is het oppervlak dat je gaat schilderen even schoonmaken. Hier lees je wat je nodig hebt als je gaat schilderen.

Hechting en dekking van Chalk Paint™

Chalk Paint™ heeft een goede hechting en dekking. Of de kleur die jij gekozen hebt in één keer dekt, is afhankelijk van twee dingen:

  1. Welke kleur het meubel heeft en welke kleur je er overheen gaat aanbrengen (dekking)
  2. De structuur van het oppervlak dat je gaat schilderen (hechting)

Donkere kleuren dekken over het algemeen goed op een lichtgekleurd oppervlak. Met lichte kleuren (zoals wit tinten) heb je niet altijd genoeg aan één laagje als je een donkergekleurd oppervlak gaat schilderen. Maar ook al heb je een ‘gunstige’ kleur gekozen, soms staat de hechting de dekking in de weg.

Tips voor het schilderen van een glad oppervlak

Een voorbeeld: een tijdje geleden wilden we bij Lily’s een witte, hoogglans servieskast in de kleur Old Violet schilderen. Old Violet dekt goed op een wit oppervlak, maar nu komt het obstakel: het oppervlak van de kast was heel glad. Toen we begonnen met schilderen, merkten we al snel dat we de natte verf met onze kwast als het ware ‘verschoven’. Het zou een enorme klus worden om de eerste laag dekkend te krijgen, omdat de verf simpelweg niet goed hecht op het gladde oppervlak.

In zo’n geval heb je twee opties:

  1. Voordat je begint met schilderen, schuur je het oppervlak licht op met een schuurpapiertje. In dit geval gaat het niet om het schuren, maar om het opruwen van het oppervlak, waardoor de verf beter hecht.
  2. Je brengt een verdund eerste laagje aan, waardoor het oppervlak ruwer wordt en de tweede laag makkelijker dekt. De eerste laag zal er niet mooi uitzien, want je ziet op verschillende plekken de streken van je kwast. Maar zodra je de tweede laag hebt aangebracht, zijn deze streken verdwenen.

Voor het schilderen van de witte servieskast hebben wij gekozen voor de tweede optie. We vinden het zo heerlijk dat we met de Chalk Paint™ van Annie Sloan niet meer hoeven te schuren dat we dat graag zo laten!

Ben je klaar met het schilderen van je meubel? Dan is het tijd om te waxen.

Lily's

Bergstraat 28

6701 AD  Wageningen

0317 - 225 346

KvK: 68569963

BTW: NL857501471B01

Openingstijden

Maandag:      gesloten

Dinsdag:        gesloten

Woensdag:    9.30 - 17.30 uur

Donderdag:  9.30 - 17.30 uur

Vrijdag:          9.30 - 17.30 uur

Zaterdag:      9.30 - 17.00 uur

 

Nieuwsbrief

Ontvang handige Annie Sloan tips en wooninspiratie, gewoon via e-mail.