0317 - 225 346 info@lilysliving.nl

Het gebruik en de eigenschappen van Wall Paint

Chalk Paint™ zou Chalk Paint™ niet zijn als je het niet ook op de muur kon gebruiken. Zeker bij muren die moeten ‘ademen’, zoals kalkmuren en buitenmuren, raden we je aan Chalk Paint™ te gebruiken.

Speciaal voor muren en plafonds

Maar wanneer het gaat om muren of plafonds in ruimten die veel gebruikt worden, zoals de keuken of de badkamer, is Wall Paint de beste oplossing. Wall Paint is speciaal ontwikkeld voor toepassing op muren en plafonds. De verf is afwasbaar en veel minder poreus dan de Chalk Paint™, waardoor je het niet hoeft af te werken met een wax of lak. Hierdoor is Wall Paint bijvoorbeeld ook geschikt om te gebruiken achter het fornuis in de keuken. Eventuele vetspetters veeg je met een vochtige doek gemakkelijk weg.

Eigenschappen van Wall Paint

De dekking van de Wall Paint is hetzelfde als die van de Chalk Paint™; een liter verf dekt ongeveer 14m2. De dekking is uiteraard afhankelijk van het oppervlak en de manier waarop je de verf aanbrengt. Wall Paint is verkrijgbaar in 16 kleuren die goed uitkomen op de muur en passen bij vrijwel alle kleuren Chalk Paint™. Net als Chalk Paint™ kun je Wall Paint gebruiken als krijtbordverf.

Een kwast of een roller gebruiken?

Voor het aanbrengen van Wall Paint kun je gebruikmaken van een roller, maar een kwast heeft onze voorkeur. Dit lijkt misschien tijdsintensief in vergelijking met een roller, maar na het bekijken van onderstaand filmpje denk je hier ongetwijfeld anders over. Annie test samen met haar zoon Felix het gebruik van een kwast ten opzichte van een roller. Spoiler: Annie verft met een kwast net zo snel als haar zoon Felix met de roller, ze gebruikt minder verf én ze maakt minder spullen vies.

Chalk Paint™ of Wall Paint op kozijnen en plinten?

Je kunt Wall Paint ook gebruiken op kozijnen en plinten, maar houd er rekening mee dat de Wall Paint minder goed hecht op glanzende oppervlakken dan Chalk Paint™. Houten oppervlakken of vensterbanken die bijvoorbeeld zijn gelakt of gevernist kun je dus beter afwerken met Chalk Paint™. Dit geldt ook voor meubels en keukenkastjes; gebruik hiervoor Chalk Paint™ en gebruik de Wall Paint waar het voor bedoeld is: muren en plafonds. Je kunt Wall Paint buiten gebruiken, maar hier biedt de muurverf geen bescherming tegen weersomstandigheden.

Lily's

Bergstraat 28

6701 AD  Wageningen

0317 - 225 346

KvK: 68569963

BTW: NL857501471B01

Openingstijden

Maandag:      gesloten

Dinsdag:        gesloten

Woensdag:    9.30 - 17.30 uur

Donderdag:  9.30 - 17.30 uur

Vrijdag:          9.30 - 17.30 uur

Zaterdag:      9.30 - 17.00 uur

 

Nieuwsbrief

Ontvang handige Annie Sloan tips en wooninspiratie, gewoon via e-mail.