0317 - 225 346 info@lilysliving.nl

Chalk Paint™ op vloeren en trappen

Chalk Paint™ van Annie Sloan is een decoratieve verf die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken op diverse ondergronden en oppervlakken. De verf wordt voornamelijk gebruikt om meubels een andere look te geven, maar je kunt Chalk Paint™ ook gebruiken om je vloer of trap te schilderen. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je dit aanpakt.

Vloer schilderen met Chalk Paint™

Welke kleur verf je kiest om je vloer of trap te schilderen, is natuurlijk helemaal aan jou. Er zijn wel een aantal kleuren die het goed doen, zoals wit (Old White, Pure of Original), Duck Egg Blue, Paris Grey en Old Ochre. Wil je liever een donkere vloer? Dan zijn Graphite, Olive en Aubusson Blue goede kleuren. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de verf af te werken met een lak, maar je kunt de verf ook onbehandeld laten. Hierdoor zal de verf op den duur gaan slijten.

Een vloer die nooit in een vernis, was of beits is gezet, neemt gemakkelijk verf op. Hout met een vernislaag kun je op dezelfde manier schilderen, maar zal sneller slijten, tenzij het om gelakt hout gaat.

Test voordat je begint

Voordat je begint met het verven van je volledige vloer of trap raden we je aan kleine stukjes uit te proberen. Wanneer je oud hout gaat verven, kunnen er namelijk geel/bruine vlekken ontstaan nadat je de verf hebt aangebracht. Dit wordt ook wel ‘bloedend hout’ genoemd. Dit kan gebeuren na een verflaag, maar zelfs nog nadat je lak hebt aangebracht. Breng je verf (en eventuele lak) aan op een plek die je niet ziet, bijvoorbeeld onder een verwarming en laat het een week rusten. Als er vlekken zichtbaar worden, moet je de hele vloer afdichten met een middel dat vlekken blokkeert. Vergeet ook zeker niet je lak te testen wanneer je van plan bent deze te gebruiken, want de uiteindelijke kleur kan er anders uitzien dan je van tevoren had gedacht.

Wanneer je teststukjes naar wens zijn, kun je beginnen met schilderen. Begin bij een vloer zo ver mogelijk van de deur vandaan en zorg dat je jezelf niet opsluit in een hoek van de kamer. Of je één of twee lagen verf aanbrengt, is afhankelijk van wat je mooi vindt. Breng je twee lagen aan? Zorg dan voor voldoende droogtijd tussen de lagen door; minimaal 24 uur.

Wel of geen lak gebruiken?

Wanneer de verf goed is gedroogd (je ziet geen donkere vlekken meer) kun je je vloer of trap afwerken met een lak. Dit hoeft niet, maar dan zal je vloer sneller slijten. Hoeveel lagen lak je aanbrengt, is afhankelijk van hoe intensief het oppervlak gebruikt wordt. Op een vloer die weinig te verduren heeft, is één laagje voldoende. Een vloer die intensief gebruikt wordt, bijvoorbeeld in de woonkamer, kan wel drie lagen gebruiken. Dit geldt ook voor trappen.

Lily's

Bergstraat 28

6701 AD  Wageningen

0317 - 225 346

KvK: 68569963

BTW: NL857501471B01

Openingstijden

Maandag:      gesloten

Dinsdag:        gesloten

Woensdag:    9.30 - 17.30 uur

Donderdag:  9.30 - 17.30 uur

Vrijdag:          9.30 - 17.30 uur

Zaterdag:      9.30 - 17.00 uur

 

Nieuwsbrief

Ontvang handige Annie Sloan tips en wooninspiratie, gewoon via e-mail.