0317 - 225 346 info@lilysliving.nl

Chalk Paint™ en Soft Wax: een gouden combinatie

Het transformeren van je meubel begint met het aanbrengen van de verf. Het voorwerk is minimaal, want schuren en gronden is niet nodig. Dat hebben we in deze blog al uitgebreid uitgelegd.

Een goede afwerking is echter wel heel belangrijk. Chalk Paint™ is namelijk verf op waterbasis en daardoor poreus. Als je je meubel alleen schildert en verder niet afwerkt, is het mogelijk dat je door het schuiven met voorwerpen, stoten of het afnemen met een vochtige doek de verf langzaam van het meubel haalt. En dat is zonde van je werk, nietwaar?

Vier soorten Soft Wax

De Chalk Paint™ vormt samen met Soft Wax dan ook een gouden combinatie. De wax “isoleert” de verflaag en beschermt het tegen krassen, stoten, vuil en water en is verkrijgbaar in vier varianten:

Met Soft Wax White, Soft Wax Dark en Soft Wax Black kun je verschillende effecten creëren. Welke wax je echter ook van plan bent te gebruiken, Soft Wax Clear is altijd je basis. Deze wax beschermt je verflaag namelijk niet alleen tegen beschadigingen, maar ook tegen alle waxkleuren die je er daarna nog op aanbrengt. Door eerst Soft Wax Clear aan te brengen, kun je altijd weer terug naar je originele kleur. Als je alleen Soft Wax White gaat gebruiken, hoef je niet eerst Soft Wax Clear aan te brengen. Soft Wax White is namelijk zo licht van kleur dat deze je verfkleur niet aantast.

Soft Wax aanbrengen

Chalk-paint-clear-waxHet aanbrengen van de Soft Wax Clear gaat het makkelijkst met de speciaal ontworpen waxkwast. Hiermee verdeel je de wax gelijkmatig over het oppervlak en wrijf je de wax dankzij de vorm van de kwast bovendien gemakkelijk in. Heb je (nog) geen waxkwast? Dan kun je ook een pluisvrije doek gebruiken, bijvoorbeeld een oud katoenen laken. Je kunt het aanbrengen van de wax vergelijken met het aanbrengen van handcrème: blijf wrijven tot het niet meer plakt. Door met je vinger een streep te trekken over de aangebrachte wax, test je of je te veel hebt aangebracht. Blijft er een spoor in de wax achter? Dan moet je het nog iets beter inwrijven. Met een pluisvrije doek kun je de overtollige wax verwijderen.

Matte of glanzende afwerking?

Wanneer je de Soft Wax Clear hebt aangebracht, heeft het een matte uitstraling. Bij Lily’s houden we van deze afwerking, maar je kunt de wax ook wat meer laten glimmen. Dit bereik je door het oppervlak na zo’n 24 uur op te poetsen.

Hoeveel lagen wax aanbrengen?

Hoeveel lagen wax jouw meubel nodig heeft, is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Het ladekastje op je slaapkamer heeft waarschijnlijk aan één laag wel genoeg, maar het blad van de eettafel – waar de hele dag door aan wordt gegeten, gewerkt en gespeeld – kan wel twee of drie lagen gebruiken. Zorg in ieder geval dat op ieder stukje van het meubel wax is aangebracht.

Ook als er meerdere lagen wax nodig zijn, geldt: breng dunne laagjes aan en laat de wax goed drogen voordat je de volgende laag aanbrengt (minimaal een nacht). Wanneer je de wax op de juiste manier hebt aangebracht, zal het direct droog aanvoelen. Het daadwerkelijke uitharden kan tot wel drie weken duren. Soft Wax Clear, maar ook de White, Dark en Black zijn veilig voor etenswaren en niet schadelijk voor kinderen. Je kunt er dus prima het blad van de eettafel of het kinderbedje mee afwerken.

Lily's

Bergstraat 28

6701 AD  Wageningen

0317 - 225 346

KvK: 68569963

BTW: NL857501471B01

Openingstijden

Maandag:      gesloten

Dinsdag:        gesloten

Woensdag:    9.30 - 17.30 uur

Donderdag:  9.30 - 17.30 uur

Vrijdag:          9.30 - 17.30 uur

Zaterdag:      9.30 - 17.00 uur

 

Nieuwsbrief

Ontvang handige Annie Sloan tips en wooninspiratie, gewoon via e-mail.