0317 - 225 346 info@lilysliving.nl

Bloedend hout: wat is het en wat kun je er aan doen?

Zoals je wellicht wel weet, kun je de Chalk Paint van Annie Sloan op een meubel aanbrengen zonder dat je van tevoren hoeft te schuren en gronden. Heerlijk! Maar soms reageert de verf niet zoals je had verwacht of gehoopt. Bijvoorbeeld wanneer je te maken hebt met bloedend hout.

Kan ik bloedend hout herkennen?

Bloedend hout kan voorkomen bij (onbehandelde) meubels, vaak uit de jaren ’30 of ’40. Deze meubels bevatten bepaalde kleurstoffen die worden geactiveerd wanneer er een verf op waterbasis op wordt aangebracht. En laat dit nu net het geval zijn bij de Chalk Paint van Annie Sloan… Je kunt aan de buitenkant van een meubel niet zien of het gaat om bloedend hout en dat maakt het juist zo vervelend. Ben je net lekker aan het schilderen, komen er ineens gele vlekken tevoorschijn… Wanneer je te maken hebt met bloedend hout herken je dit meteen. Maar als je het (nog) niet kent en benieuwd bent hoe het er uitziet, google dan maar eens op ‘bloedend hout’.

Dit kun je er aan doen

Vaak verschijnt bloedend hout direct wanneer je het meubel behandelt met verf, maar de vlekken kunnen ook nog tevoorschijn komen wanneer je de verf hebt afgewerkt met een wax. Wanneer je werkt met de verf van Annie Sloan heeft het geen zin om maar door te blijven verven. Hoeveel laagjes verf je ook aanbrengt, de gele vlekken krijg je er niet onder. Het enige dat je kunt doen, is de vlekken ‘sealen’. Dit doe je door over je verflaag een laag lak aan te brengen. Deze laag zorgt ervoor dat de vlekken zich niet meer verder kunnen verspreiden. Nadat de lak is gedroogd, kun je een nieuwe laag verf aanbrengen en zul je zien dat de vlekken wegblijven. Als laatste werk je je verf uiteraard weer af met een laagje wax ter bescherming van de verf.

Bij Lily’s worden we ook weleens onaangenaam verrast wanneer we ineens gele vlekken door ons laagje verf zien komen. Het verhelpen van bloedend hout vereist een extra handeling, maar onze ervaring tot nu toe is dat het vrij eenvoudig te verhelpen is (tekst gaat verder onder de foto).

Bloedend hout: wat is het en wat kun je er aan doen?

Bestel je Annie Sloan producten in de Lily’s webshop

Heb je vragen over bloedend hout, de Chalk Paint van Annie Sloan of wil je iets anders vragen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de winkel. We helpen je graag! En oja, heb je al gezien dat je de producten van Annie Sloan sinds kort ook online bij ons kunt bestellen? Lekker makkelijk als je geen zin hebt om de deur uit te gaan. Als je op dinsdag t/m vrijdag voor 13.00 uur je bestelling plaatst, sturen we de producten dezelfde dag nog naar je op.

Lily's

Bergstraat 28

6701 AD  Wageningen

0317 - 225 346

KvK: 68569963

BTW: NL857501471B01

Openingstijden

Maandag:      gesloten

Dinsdag:        gesloten

Woensdag:    9.30 - 17.30 uur

Donderdag:  9.30 - 17.30 uur

Vrijdag:          9.30 - 17.30 uur

Zaterdag:      9.30 - 17.00 uur

 

Nieuwsbrief

Ontvang handige Annie Sloan tips en wooninspiratie, gewoon via e-mail.